2024. április 27. - Zita

Szigorú csendőrség

Spanyol egészségügyi érdekszervezetek követelik a kormánytól, hogy vizsgálják felül azt a listát, amely kizárja a csendőrség soraiból azokat a jelentkezőket, akiknek például túl magas hangja vagy csak egy heréje van.
2008. június 6. péntek 08:54 - Hírextra
Az orvosok és a betegszervezetek szerint a csendőri szolgálatot kizáró egészségügyi okok utoljára tizenkét évvel ezelőtt frissített listája túlzásokba esik - írta az El País című spanyol napilap.

A jelenleg hatályban levő szabályok szerint a spanyol csendőrség nem alkalmazhat olyan pályázót, aki pikkelysömörben, cukorbetegségben vagy valamilyen nemi betegségben szenved. Nem járhat sikerrel az a jelentkező sem, aki dadog vagy valamilyen sebhelye vagy más testi hibája van, amely láthatóan elcsúfítja a külsejét. Az El País értesülése szerint volt olyan pályázó a spanyol csendőrségnél, akit azért utasítottak el, mert anyajegy volt az arcán.

A lista átalakítását követelők úgy vélik, hogy a korlátozások nem tudományos ismereteken, hanem sokkal inkább hosszú ideje berögződött, hamis előítéleteken alapulnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását