2024. április 18. - Andrea, Ilma

Feltárul a meztelen igazság a holland reptereken

Hollandia hamarosan bevezeti annak az utasellenőrző készüléknek a rendszeres használatát a repülőtereken, amely a képernyőn mintegy "lemeztelenítve" láttatja az ellenőrzött személyt - közölték szerdán Hágában.
2009. december 30. szerda 13:18 - HírExtra
Ernst Hirsch Ballin holland igazságügyi miniszter erről kedd este telefonon tájékoztatta Janet Napolitano amerikai belbiztonsági minisztert. A készülék - ellentétben a hagyományos fémdetektorral, amely csak a fémtárgyakat mutatja ki - pontos képet ad a megvizsgált személyről, láthatóvá teszi a ruha alatt a test körvonalait, és érzékeli a gyanús formájú tárgyakat.

A múlt pénteken egy nigériai fiatalember úgy szállt fel az amszterdami Schiphol repülőterén egy Detroitba tartó járatra, hogy veszélyes anyag volt a testére erősítve. Az amerikai nagyvároshoz közeledve megpróbálta felrobbantani a szerkezetet, de ehelyett csak a ruhája gyulladt meg, és az utasoknak sikerült őt legyűrniük. A merényletkísérlet nyomán világszerte felülvizsgálják és szigorítják a légi közlekedés biztonsága érdekében eddig bevezetett rendszabályokat.

Csaknem az összes holland párt egyetért az alaposabb átvizsgálást lehetővé tevő technika alkalmazásával, elismerve azt, hogy a légi közlekedés biztonsága e tekintetben előnyt élvez a magánszféra védelmével szemben. Hozzáteszik azonban azt is, hogy a "lemeztelenítő szkenner" által láthatóvá tett kép felhasználását szigorú keretek közt kell szabályozni, meg kell pontosan határozni, ki tekintheti meg ezeket a képeket. Ki kell térni arra is, meddig lehet megőrizni a készített felvételeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását