2024. április 27. - Zita

Londonban DadaBloomsDay

Idén London adott otthont a DadaBloomsDay fesztiválnak, amelyet - utalásul James Joyce Ulysses című regényére - 15 éve minden június 16-án megrendeznek. Magyarországról Szkárosi Endre költő és a Tudósok együttes lépett föl a fesztiválon.
2008. június 17. kedd 14:00 - Hírextra

A rendezvénysorozatot 15 éve egy szombathelyi avantgárd művészeti csoport indította útjára június 16-án, azon a napon, amelyen az Ulysses játszódik. Követve a regény főhősének, a szombathelyi Leopold Blummnak, azaz Virág Lipótnak az útját Budapest, Bécs, Milánó után London következett, hogy jövőre Dublinban fejezze be utazását.

Szkárosi Endre irodalmi indíttatású performanszot adott elő. A poéta hangköltészeti munkássága jól ismert a világban, rendszeresen részt vesz nemzetközi fesztiválokon.
A másik magyar fellépő, a Tudósok együttes volt, amely a dzsessz, a punk, a kísérleti zene és a költészet határmezsgyéjén alkotott jelentőset. Eddig csak Angliában három sikeres turnéjuk volt.

Az idei fesztivál angol társszerzőkkel is kiegészült, Zolan Quobble költő és a Foul Geese avantgárd költészeti-zenei együttes mutatkozott be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását