2024. április 18. - Andrea, Ilma

Borozás fáklyák fényénél

A reneszánsz királyi udvar életét idézi fel a Múzeumok éjszakáján, szombaton a Budapesti Történeti Múzeum; tárlatvezetések, tűzzsonglőr-bemutató, udvari táncmulatság és fáklyafényes éjszakai borozás várja a látogatókat.
2008. június 17. kedd 13:57 - Hírextra

A múzeum tájékoztatása szerint a programok délután 6 órakor kezdődnek a Barokk Csarnokban, ahol Szekeres Adrienn szórakoztatja a közönséget, és Farbaky Péter művészettörténész, illetve este 9 órától Végh András régész vezeti végig a látogatókat a Hunyadi Mátyás, a király című kiállításon.


Az ismeretlen Mátyás címmel Basics Beatrix művészettörténész, a múzeum főigazgató-helyettese tart művészettörténeti előadást, ezt követően a Dumaszínház humoristái, Csenki Attila, Felméri Péter és Mogács Dániel lépnek fel.

Az érdeklődők korhű ruhát ölthetnek, és interaktív játékban, valamint udvari táncmulatságon is részt vehetnek a Company Canario Historikus Táncegyüttes tagjaink közreműködésével. A programot színesíti a Myrtill Jazz Quartet koncertje és a Flyingflames tűzzsonglőr-bemutatója.
A Reneszánsz kertbe fáklyafényes éjszakai borozásra invitálja látogatóit a Budapesti Történeti Múzeum Budai Miklós lantművész muzsikája mellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását