2024. április 29. - Péter

Bábjáték felnőtteknek

Sokszínű programot kínál a Trafó Kortárs Művészetek Háza 2008 első hónapjában; pénteken és szombaton Stephen Mottram felnőtteknek szóló bábjátékát láthatja a közönség, de a Krétakör Színház, a Frenák Pál Társulat, a Fortedanse előadásai, valamint dzsesszk
2008. január 2. szerda 19:35 - Hírextra

Turóczy Zsuzsa tájékoztatása szerint az évet egy felnőtteknek szóló bábjátékkal indítják: január 4-én és 5-én látható Stephen Mottram Organillo tengerei című produkciója. Az előadás a fogantatás témája körül forog, a történetet a bábművész aprólékosan kidolgozott, kifinomult mozgású fabábuk segítségével meséli el.

Az előadáshoz kapcsolódóan a Trafó kávézójában ízelítő látható abból a kiállításból, amely az egyik legnagyobb magyar bábművész, Blattner Géza munkáit mutatja be a Bajor Gizi Színészmúzeumban január 27-ig.

Az év első hónapjában több magyar társulat is fellép a Trafóban: a Krétakör Színház a Pestiesti című produkcióját játssza január 9. és 13. között, a Frenák Pál Társulat az Apokalipszis-Frisson című darabbal szerepel január 16. és 18. között, míg a Fortedanse egy éve bemutatott táncelőadásával, A testek felszínének esetleges állapotairól című Horváth Csaba-koreográfiával tér vissza a Trafóba január 24-én és 25-én.

A közlemény kiemeli, hogy zenei téren is jelentős eseményeknek ad otthont a Trafó: a Grammy-díjas David Torn ismert New York-i dzsesszzenészekkel áll színpadra január 19-én. David Torn számos film zeneszerzője, és saját albumain kívül producerként, zeneszerzőként dolgozott többek között Madonna, David Bowie, Tori Amos, Sting és Laurie Anderson lemezein is.

A hónap végén Dukay Barnabás zeneszerző és Gadó Gábor dzsesszmuzsikus darabjait hallgathatja meg a Trafó közönsége. Az est első részében Dukay Barnabás darabjait az UMZE Kamaraegyüttes tolmácsolja, a másodikban Gadó Gábor művei csendülnek fel, míg a harmadik részben a két zenész - a klasszikus és a dzsessz határvonalán mozgó - közös improvizációja zárja a programot.

Január 20-ig látogatható a Trafó Galéria jelenlegi tárlata, a Saját vallás, amelynek kiállítói a vallás kultúránként radikálisan eltérő megjelenési formáira és nagyon hasonló pszichológiai aspektusaira reflektálnak. A görög-keleti vallású Szerbiából, az erősen katolikus Peruból, valamint a főleg szunnita-muzulmán Kazahsztánból érkezett művészek tárlatához kapcsolódva január 15-én Gábor György vallásfilozófus tart előadást Miért hazug Rodin Gondolkodója? címmel a Trafó kávézójában.

Január 25-én nyílik meg Artur Zmijewski, lengyel kortárs képzőművész egyéni kiállítása. A közönség január 26-án személyesen is találkozhat a képzőművésszel, akinek munkái az emberi élet sérülékenységével foglalkoznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását