2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyurcsány és Orbán egyetért

Jelenleg is folynak egyeztetések az önkormányzati szövetségekkel a 25 ezer önkormányzati képviselői hely ötezer-nyolcezer fővel való csökkentéséről - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden az MTI-nek.
2008. június 17. kedd 13:12 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök örömmel fogadta a Fidesz elnökének felvetését, hiszen egyébként is zajlanak egyeztetések az önkormányzati szövetségekkel a képviselői helyek csökkentéséről - fogalmazott a szóvivő.

Orbán Viktor az Origo hírportálon hétfőn tartott, másfél órás "chatelése" során írt arról, hogy nemcsak a parlamenti, hanem az önkormányzati képviselők számát is a felére csökkentenék.
Daróczi Dávid közölte, reális esély van arra, hogy meg lehet állapodni az önkormányzati szövetségekkel egy 5-8 ezer fős létszámcsökkentésről.

A parlamenti képviselők létszámának csökkentésével összefüggésben azt mondta, a kormány benyújtott az Országgyűlésnek egy erre vonatkozó javaslatot, de azt a Fidesz képviselői nem támogatták.
A kormányszóvivő hozzátette: nyitottan várják a Fidesz törvényjavaslatát, ha megérkezik, akkor arról érdemben fognak majd tárgyalni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. június 17. 19:01
:P
Szifo
2008. június 17. 18:59
Vonulj vissza! A "hozzászólásaid" érdektelenek, nem szólnak semmiről.
Csermanek János
2008. június 17. 18:51
25 001-et! Te is az vagy. :P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását