2024. május 2. - Zsigmond

Idén többet fizetett az OEP, mint tavaly

Tizennégy milliárd forinttal többet fizetett ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 2009 első fél évében az egészségügyi intézményeknek, szolgáltatóknak, mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte az Egészségügyi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.
2009. június 14. vasárnap 18:09 - HírExtra
A fideszes politikus szerint Székely Tamás egészségügyi miniszter megszegte orvosi és parlamenti esküjét, valamint az Országgyűlés egészségügyi bizottságában tett vállalását, miszerint újabb nagyobb forráskivonáshoz már nem járul hozzá. A tervezett új finanszírozási rendszerrel a kormány vissza akarja hozni a fizető egészségügyet, és kórházak bezárását, illetve privatizációját készíti elő - közölte.

A szaktárca sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 14 milliárd forintos többletkifizetésből az következik, hogy a probléma nem a rendelkezésre álló forrásokból adódik, hanem abból, hogy egyes intézmények indokolatlan mértékben "túlpörgették" a teljesítményüket. Van olyan járóbeteg-egység, ahonnan egy óra alatt 200 beteg ellátását jelentették - említettek egy példát.

Azt írták: "A tények tehát magukért beszélnek, nem kevesebbet, hanem többet fizettünk ki az első hat hónapban. Tehát aki úgy látja, hogy a 14 milliárd forintos többlet 60 milliárd forintos kivonást jelent, az nem való szakpolitikusnak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását