2024. április 25. - Márk

1-0-ra nyertek a horvátok a lengyelek ellen

A horvát sajtó dicséri Slaven Bilic szövetségi kapitány "hőseit", akik hétfő este 1-0-ra nyertek a lengyelek ellen, s így három győzelemmel jutottak túl a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának küzdelmein. Egyes beszámolók egyúttal török vereséget jóso
2008. június 17. kedd 13:17 - Hírextra

"Hősök", "Lengyelország is elsüllyedt", "Már a törökökre gondolnak", "A törökök összeomlanak majd Bécsben" - ilyen címekkel jelentek meg írások. Mindegyik lap beszámol a veseműtéten átesett Ivan Klasnic eredményes visszatéréséről: a 28 éves játékos lőtte a találkozó egyetlen gólját, az 53. percben. Ő az első vesetranszplantált futballista az Európa-bajnokságok történetében.

"Az élet nem túl sok lehetőséget kínál, Klasnic azonban alaposan kihasználta az övét" - írta a Vecernji List abban a cikkében, melynek címe: "Klasnic imái meghallgatásra találtak".
A Jutarnji List azt emeli ki, hogy Slaven Bilic jól döntött, amikor nyolc korábbi kezdőjátékosát pihentette. Az értékelésből kitűnik, hogy még nélkülük "sem volt a horvát válogatottnak semmi problémája, és minden várakozással szemben győzött a demoralizált lengyelek ellen". Az újság szakírója úgy véli, "Bilic a legnehezebb teszteken már túlvan". "Azután, hogy nehézségei akadtak az osztrákok legyőzése során, elgázolta a németeket és tartalékjátékosaival diadalmaskodott a lengyelek felett".

Mindezek nyomán a sajtó egyöntetűen negyeddöntős győzelmet vár a törökökkel szemben, azzal együtt is, hogy emlékeztet Fatih Terim játékosainak eltökéltségére.
"Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert bár a török csapat nem világszínvonalú, a játékosok fanatizmusa negyeddöntőt ért" - írja a Jutarnji List.

A 24 sata szerint azért is különösen értékes a hétfői diadal, mert a B csapat mindössze egyszer edzett együtt, a lengyelek mégis ájultnak tűntek mellette.
A Sportske novosti hozzáteszi: a szárnyaló horvátok megérdemelten nyertek a "gyilkos" Klasnic góljával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását