2024. május 2. - Zsigmond

Fáklyás túra Pécsett

Biblia-kiállítással, fáklyás kirándulással és egyebek mellett "világító ásványokkal" várják az érdeklődőket szombaton, a Múzeumok éjszakáján a baranyai megyeszékhelyen, ahol estétől tárlatvezetéssel a Klimo könyvtár és több múzeum is látogatható.
2008. június 17. kedd 18:39 - Hírextra
Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: az egykori püspöki, ma egyetemi Klimo könyvtár ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt és a "Biblia Éve 2008" programsorozathoz kapcsolódóan különleges tárlaton mutatja be a püspökség bibliagyűjteményének legszebb, legértékesebb darabjait. Az érdeklődők a könyvtár más kiállításain megismerkedhetnek a nyomdászat és a könyvkészítés XV-XIX. századi fejlődésével, azon belül is az ebben az időszakban készült orvostudományi munkákkal.

Az MTI úgy értesült, hogy szombaton délután egy óráig nyílt napot tart a Zsolnay Porcelánmanufaktúra és éjfélig látogatható az ókeresztény emlékeket bemutató Cella Septichora Látogató Központ. A Pécsi Ifjúsági Központ tűzugrást, valamint tűzön járást szervez a bátor vállalkozóknak.

A Múzeumok éjszakáján több pécsi gyűjtemény nyitva tartása meghosszabbodik. Walterné Müller Judit, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának helyettes vezetője kedden sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy esti tárlatvezetésre várják a látogatókat a Csontváry, a Zsolnay, a Vasarely, a Várostörténeti Múzeumban, valamint az erre az alkalomra ismét megnyíló Reneszánsz Kőtárban.

Hozzátette: a Modern Magyar Képtárban rézfúvós koncert lesz, a Természettudományi Múzeumban Magyarországon talált ásványokból nyílik tárlat "Világító ásványok" címmel. A Néprajzi és a Régészeti Múzeum családoknak rendez játékos, kézműves foglalkozásokat, utóbbi íjászbemutatóra, továbbá jakabhegyi fáklyás kirándulásra várja a kikapcsolódni vágyókat.

Walterné Müller Judit szólt arról, hogy a Vasarely-kiállítás szombaton még látható, utána öt hónapig nélkülözni kénytelen a pécsi közönség. A múzeum anyagát ugyanis az egri Nagy-Zsinagóga Galériában, valamint Írországban és Franciaországban mutatják be. A gyűjtemény, több magángyűjtő tulajdonában lévő Vasarely-alkotással kiegészítve, november 15-én tér vissza a baranyai megyeszékhelyre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását