2024. április 19. - Emma

Adóról tárgyal az MSZP

Főként adóügyi kérdésekről tárgyal keddi ülésén az MSZP-frakció, ahol - a Népszava információi szerint - Gyurcsány Ferenc olyan elképzelést ismertet, amely elfogadható lehet az SZDSZ-nek is. A Világgazdaság úgy tudja, döntést ma sem hoznak.
2008. június 17. kedd 08:14 - Hírextra

A Népszava úgy tudja, felmerült, hogy az élőmunkára rakódó terhek csökkentését elsősorban az adórendszeren belüli átrendezéssel oldja meg a kormány. A foglalkoztatás bővülését célzó járulékcsökkentésnek egy általános adóamnesztia lehetne az egyik, az áfa emelése pedig a másik forrása.

A Világgazdaság információi szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő őszre legalább egy félszáz intézkedést tartalmazó csomagot, jogszabály módosítást kíván előkészíteni.

Az adóban továbbra is az élőmunka terheinek csökkentése az irány. Ennek lehetséges forrásai között merült fel a növekedés, a fehéredés, az áfaemelés, a cigaretta és alkohol jövedéki adójának az emelése, és az adóamnesztia is. Utóbbit - a lap információja szerint - Dobogókőn a többség elvetette annak aggályos volta miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását