2024. április 26. - Ervin

Nem fizet eleget a galéria

A belvárosi Képíró utcai Labornak, az egykori Stúdió Galériának azért kell elköltöznie, mert a kerületi vagyonkezelő nem tudott megállapodni a működtetőkkel: az emelt bérleti díjnak csak egy részét lennének hajlandóak kifizetni, valamint a felgyülemlett d
2008. június 16. hétfő 17:49 - Hírextra
Sélley Zoltánt, a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját azzal kapcsolatban kereste meg a távirati iroda, hogy Rácz Márta, a galéria koordinátora pénteken azt közölte: a kulturális intézménynek június 30-án véglegesen ki kell költöznie a Képíró utca 6. szám alatti helyiségből az V. kerületi önkormányzat döntése értelmében. Rácz Márta szerint a non-profit kiállítóhelyet azért akarják megszüntetni, hogy helyére egy magasabb bérleti díjat fizető üzlethelyiség költözzön.

Rácz Márta felidézte, hogy az önkormányzat tavaly év végén jelezte: a régi bérleti díjat fizetőkkel felbontják a szerződést. Mint arra a koordinátor rámutatott, az önkormányzat elzárkózása miatt nem jött létre párbeszéd az ügy kapcsán, a vagyonkezelő pedig korábban ahhoz a feltételhez kötötte az új szerződés aláírását, hogy a galéria évekre visszamenőleg fizesse ki az új szerződéssel hatályba lépő, eddig egyoldalúan számon tartott megemelt bérleti díjat.

Sélley Zoltán az MTI-nek hétfőn azt hangsúlyozta, hogy az V. kerületi önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága egy vezérfonalat követett a bérleti szerződésekkel kapcsolatos tárgyalásokon: minden bérlőnek visszamenőlegesen ki kell fizetnie díjhátralékát, és vállalnia kell a megemelt bérleti díjat.

A vezérigazgató közlése szerint a Labor az elmaradt bérleti díjat nem kívánja megtéríteni, az emelt díjnak pedig csak egy részét hajlandó kifizetni. Így a bizottság a kiállítóhely ajánlatát elutasította.
Sélley Zoltán megjegyezte, hogy az egészségügyi és a közművelődési intézményeknek kedvezményes bérleti díjat szabtak, így a Labornak is csak a piaci bérleti díj felét kellett volna megfizetnie.

Sok bérlő vállalta az új szerződési feltételeket, közülük többen részletfizetési kedvezményt is kaptak - tette hozzá Sélley Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását