2022. augusztus 16. - Ábrahám

Félezer bográcsban rotyog majd a gulyás

egalább félezer bográcsra és közel félszázezer látogatóra számítanak a Szolnoki Gulyásfesztivál szervezői a pénteken kezdődő idei népünnepélyen és gasztronómiai seregszemlén.
2009. szeptember 10. csütörtök 23:19 - HírExtra
Királyházi Andor, az egyik főszervező szerint ötszáznál több bográcsban rotyog majd hamisítatlan magyar gulyás szombaton a szolnoki Tiszaligetben, ha az időjárás is kedvező lesz. A házigazdák reményei alapján legalább negyvenezer vendéget vonz majd a nagyszabású főzőverseny és a megyeszékhely több pontján hozzá kapcsoló kísérőprogramok.

Az 1999 óta évről-évre megrendezett találkozó célja a tájjellegű magyar konyha népszerűsítése és hagyományainak ápolása, idén például a Matyóföldé, de bemutatkozik a dél-csehországi régió is.

A fesztivál motoros felvonulással veszi kezdetét pénteken, majd a Damjanich János Múzeum ad otthont a Szolnoki Gazdasági Napokhoz is kapcsolódó Gulyáskonferenciának.

Szombaton kiderül, milyen is a valódi huszárkonyha, hogyan forgatják a fakanalat a lengyel kisebbség képviselői és a motorosok, ki lesz az ország „gulyáskirálya”. Emellett a legfinomabb étkek készítői között számos egyéb díjat és elismerést is kiosztanak szombaton délután négy órakor a tiszaligeti nagyszínpadon.

Vasárnap a legizgalmasabb eseménynek a fesztivál nagybográcsában készülő, mintegy kétezer adag gulyás megfőzése és elfogyasztása ígérkezik.

A kísérőrendezvények gerincét világ-, nép-, könnyű- és komolyzenei produkciók alkotják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását