2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Cameron az Avatar háttérregényén dolgozik

James Cameron az Avatar háttértörténetébe bevezető regény megírásán dolgozik, de abból egyhamar nem lesz film - derült ki a példátlan globális kasszasikert hozó sci-fi producerének nyilatkozatából.
2010. február 17. szerda 16:20 - HírExtra
Jon Landau az MTV News tévéstábjának beszélt arról a közelmúltban, hogy az Oscar-díjas rendező regényt akar írni az Avatar világáról. Világossá tette, hogy nem a film alapján születő "megregényesítésről" van szó. Mint mondta, "Jim olyan nagy epikus regényt akar írni, ami rengeteg dolgot megmagyaráz", tehát valóban egyfajta kulcsot ad az elkészült filmhez.

A producer azzal indokolta Cameron törekvését, hogy a filmben és a későbbi esetleges folytatásokban nincs idő ezeknek a háttértörténeteknek a kibontására. "A regény tehát megteremti a filmbeli világ alapjait" - fogalmazott Landau.

A producer konkrét példákat is említett, amire a könyv kitér majd: többek között megismerhetjük a Pandora bolygón lakó Na'vik iskoláját, beleláthatunk, hogyan tanított ott a Sigourney Weaver által alakított főhős, megtudjuk hogyan élt Jake a Földön és hogy halt meg a fivére, Tommy.

Az Avatarban bemutatott világ végtelen lehetőséget kínál az alkotóknak a továbbgondolásra. Előzményfilmek és folyatások is születhetnek majd, akárcsak George Lucas Star Wars-sorozata esetében. Egyelőre azonban még alaposan végig kell gondolniuk, hogy az egyes szálakhoz milyen műfaj illik a legjobban - magyarázta Landau.

Cameron nem nevezhető újoncnak az írás terén, hiszen ő jegyezte két Terminator-filmje, valamint a Titanic és az Avatar forgatókönyvét is, de regényíróként az Avatar-sztorival mutatkozik be.

Az interjúban a producer azzal bíztatta a rajongókat, hogy akár már az év végére lehet valami a könyvből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását