2024. március 29. - Auguszta

MSZP: adja vissza az árpádsávos zászlót a polgármester!

Az orosházi szocialisták szerint megosztja a város lakosságát, hogy Németh Béla (Fidesz-MDF) polgármester a közelmúltban egy árpádsávos zászlót vett át a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi képviselőitől, ezért azt kérik, adja vissza a zászlót.
2008. június 16. hétfő 19:11 - Hírextra
Erről Varga Zoltán, az MSZP önkormányzati képviselőcsoportjának a vezetője beszélt sajtótájékoztatón hétfőn, Orosházán.

Varga Zoltán, aki egyben pártja országgyűlési képviselője is elmondta: az orosházi képviselő-testület, még a múlt csütörtökön, a jelenlévők többségével megszavazta azt a határozati javaslatot, hogy a polgármester másnap adja vissza a zászlót.

"Információim szerint Németh Béla ennek nem tett eleget" - jelentette ki Varga Zoltán.
Hozzátette: a szocialista képviselők szerint az árpádsávos zászló, még ha annak vannak bizonyos történelmi vonatkozásai is, megosztja a társadalmat, így Orosháza lakosságát is, és félelmet kelt. A polgármesternek nem a megosztásra, hanem az együttműködésre kell helyeznie a hangsúlyt, ezért ragaszkodnak hozzá, hogy a város első embere hajtsa végre a határozatba foglaltakat.

A polgármester az MTI érdeklődésére elmondta: valóban nem adta vissza a zászlót, és nem tekinti érvényesnek az erről szóló határozatot, mert azt nem a szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) alapján terjesztették elő. Az SZMSZ ugyanis előírja, hogy képviselőknek legkésőbb a testületi ülést megelőző nyolc nappal lehet írásban határozati javaslatot előterjeszteni.

A megosztásról szóló vádakkal kapcsolatban kijelentette: pótcselekvésnek tartja a szocialisták vádaskodását, hiszen ő a történelmi árpádsávos zászlót vette át. Szerinte a helyi baloldal akciójával fontosabb kérdésekről akarja elterelni a figyelmet.

Hangsúlyozta: csak abban az esetben adja vissza a zászlót az adományozóknak, ha a közigazgatási hivatal megállapítja, hogy az erről hozott határozat jogszerűen született meg.
Az MTI információi szerint a zászló visszaadásáról szóló határozati javaslatot kilenc szocialista és egy szabad demokrata képviselő fogadta el. A többi 14 képviselő, akik az MDF, illetve a Fidesz sorait erősítik vagy távol voltak, vagy tartózkodtak a szavazáskor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását