2024. március 29. - Auguszta

Árpádsávos vita Orosházán

A továbbiakban nem működik együtt az orosházi önkormányzat szocialista frakciója az MDF támogatásával megválasztott polgármesterrel, mert a város első embere egy árpádsávos zászlót vett át a napokban - közölte kedden az MTI-vel a város szocialista párti o
2008. június 10. kedd 18:54 - Hírextra
Fetser János elmondta: a polgármesternek nem volt testületi felhatalmazása arra, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól átvegye a szerinte szélsőjobboldali szimbólumnak számító zászlót.

Mint mondta, a jelenlegi polgármester tette a szélsőséges erők felé való nyitásként értelmezhető. A közgyűlés legerősebb frakciója ezzel nem vállal közösséget - hangsúlyozta.

Szerinte a polgármester körül elfogyott a levegő, ezért azt ajánlja neki, hogy vagy rombolja tovább a város tekintélyét, és ezzel élje fel a jövőjét, vagy vonja le a következtetést, és mondjon le.

Fetser János emlékezetett arra, hogy Sólyom László köztársasági elnök is félelemkeltőnek nevezte az árpádsávos zászlót.

Németh Béla az MTI érdeklődésére elmondta: nem a nyilasok kilencsávos zászlóját, hanem a magyarok sok száz éves történelmi, nyolcsávos zászlóját vette át polgármesterként.

A parlamenti képviselők egyebek mellett ez előtt a zászló előtt is leteszik az esküjüket - emlékeztetett, hozzátéve: ezért sem érti a szocialisták által keltett hisztériát. A zászlót egyébként betette a szekrényébe - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását