2024. április 26. - Ervin

Zászló-adomány a tűzoltóknak

Zászlót adományozott Debrecen önkormányzata és a Simonyi Napokhoz kapcsolódó több civil szervezet a Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó parancsnokságnak; a zászlót vasárnap adta át Szekeres Antal, a város jegyzője és Papp Gyula nyugállományú ezredes
2008. június 1. vasárnap 18:10 - Hírextra

Több éves hagyomány, hogy a Simonyi napok keretében zászlót adományoznak a városban állomásozó fegyveres erőknek, testületeknek, rendészeti szerveknek: korábban az 5. Bocskai István honvéd lövészdandár lövészdandár és több alegysége, illetve a rendőrség kapott zászlót.
Debrecenben történelme során több nagy tűzvész pusztított, amit csak összefogással tudtak megállítani - mondta az átadás kapcsán Szekeres Antal. Hozzátette: a tűzoltásnak mindig voltak hivatásos felelősei, de hatékonyan fellépni csak összefogással tudtak.

Az idei, tizedik alkalommal megrendezett Simonyi napok zárónapján, vasárnap egyébként zeneszóra ébredt a város: a belváros négy helyszínén egyszerre szólaltak meg a fúvós- és ütőhangszeres együttesek.
A Református Nagytemplomban tartott ünnepi istentisztelet után a hagyományőrző találkozó résztvevői megkoszorúzták a Simonyi kapunál elhelyezett emléktáblát.
A három napos programsorozat a zászló-adományozással zárult.

A huszárhagyományok felidézésére és Simonyi óbester emlékének ébren tartására először 1999-ben rendezte meg a debreceni Simonyi napokat a Pro Patria alapítvány.

Simonyi óbester - báró Simonyi József ezredes - 1818 és 1823 között volt Debrecen helyőrség parancsnoka, s megmutatta, hogyan válhat egy katona hőssé békeidőben is. Nevéhez fűződik a Nagyerdőt a belvárossal összekötő út megépítése, az út menti fasor telepítése, ispotály, népfürdő és a nagyerdei vigadó kialakítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását