2023. január 29. - Adél

Megint bukta lesz?

A párizsi Le Monde szerint egyértelművé vált az EU intézményi válsága. Közben Párizs azt hangsúlyozza, hogy az Európai Unió július 1-jén kezdődő francia elnöksége mindent meg fog tenni, hogy az EU reformszerződésének írországi "incidense" ne okozzon válsá
2008. június 15. vasárnap 17:36 - Hírextra

Miközben Párizs azt hangsúlyozza, hogy az Európai Unió július 1-jén kezdődő francia elnöksége mindent meg fog tenni, hogy az EU reformszerződésének írországi "incidense" ne okozzon válságot, a Le Monde című francia napilap hét végi száma szerint az ír "nem" éppen a szervezet több mint egy évtizede tartó intézményi válságára világított rá: a hidegháború vége óta az EU képtelen működését a folyamatos bővítésekhez igazítani, pedig a tagországok számának növekedésével elengedhetetlenné vált az intézményi reform.

A mértékadó újság szerint egy megoldás létezik: a jelenlegi EU mellett létre kell hozni azon országok külön csoportját, amelyek elfogadják a minősített többségi szavazás elvét az integráció elmélyítése érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását