2023. június 2. - Kármen, Anita

Vízhiány Ukrajnában

Évek óta megoldatlan kétszázötven település 350 ezer lakójának ivóvízzel való ellátása a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében az hivatalnokok hanyagságának köszönhetően, miközben a súlyos vízhiány következtében rendszeresek a térségben a tömeges megbe
2008. március 20. csütörtök 13:39 - Hírextra
A megye öt járásában teljesen használhatatlan a vízvezetékrendszer, amely olyan rossz állapotban van, hogy a javítása, felújítása szóba sem jöhet. De elégtelen a régióban meglévő víztisztító létesítmények működése is, a tisztiorvosi szolgálat által végzett minden második vizsgálat vegyi és bakteriológiai szennyezést mutatott ki. Csak a múlt évben két tömeges bélfertőzés-járvány söpört végig a térségben.

Az ivóvízzel való ellátást a települések önkormányzatainak kellene megoldaniuk, de azok vezetői a kisujjukat sem mozdították a probléma orvoslása érdekében, mi több, rendszeresen behajtják a vízdíjat. Hogy a pénzt mire költötték, azt most vizsgálja a helyileg illetékes ügyészség, amely 69 vezető beosztású tisztségviselő ellen indított eljárást az ügyben, 14 esetben bűncselekmény elkövetésének gyanújával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását