2024. április 30. - Katalin, Kitti

A műláb sem igazi

A műlábai ellenére olimpiai indulásra feljogosított Oscar Pistorius egyelőre messze jár attól, hogy megfussa az ötkarikás selejtezőszintet 400 m-en. A 22 éves dél-afrikai atléta egy nemzetközi parasportoló-viadalon állt rajthoz Berlinben.
2008. június 15. vasárnap 17:15 - Hírextra

A 22 éves dél-afrikai atléta egy nemzetközi parasportoló-viadalon állt rajthoz Berlinben, ám 49,17 mp-es ideje több mint három mp-cel elmarad a pekingi részvételhez szükséges 45,95-től.
"Nem mondtam le az olimpiáról, legfeljebb kicsit távolabbra teszem a célt. Ha idén nem sikerül, akkor majd elindulok Londonban 2012-ben" - jelentette ki a 46,34-es egyéni csúccsal rendelkező futó, aki a paralimpikonok között 100, 200 és 400 m-en is világcsúcstartó.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) májusban helyezte hatályon kívül a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) januári határozatát, mely szerint Pistorius nem vehet részt a pekingi seregszemlén, mert karbonszálas művégtagjai - különleges felépítésüknél fogva - előnyt jelentenek számára riválisaival szemben.

Pistoriusnak születési rendellenességek miatt 17 hónapos korában mindkét lábszárát amputálták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását