2024. május 2. - Zsigmond

Képmesék az érettségizőknek

Könyvet és DVD-t kapnak az érettségiző diákok a kormánytól - közölte az MTI kérdésére a kormányszóvivői iroda pénteken. Az ajándékokra egy magyartanár hívta fel a figyelmet internetes naplójában. Ajándék Tóta W. Árpád Modern képmeséinek gyűjteménye.
2008. június 14. szombat 07:05 - Hírextra
A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint az érettségizők megkapták a "Jogod van hozzá" ismeretterjesztő kiadványt, amelynek célja az alkotmányos értékrend népszerűsítése, az iskolai jogismeret bővítése, valamint a gyermek- és ifjúságvédelem erősítése.

A 90 ezer példányban készült könyvet - amelynek előállításához 19 millió forinttal járult hozzá a kormány - az Oktatási Hivatal juttatta el az iskoláknak.



A kormányszóvivői irodán az MTI-nek elmondták: minden érettségiző megkapja DVD-n a korábban a Magyar Televízióban vetített Modern képmesék sorozatot. A DVD szintén 90 ezer példányban készült, amelyre 11,4 millió forintot fordítottak a lakossági tájékoztatásra elkülönített keretből, és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is ugyanekkora összeggel támogatta a DVD elkészülését.

A kormányszóvivői iroda közölte: a kormány ezekkel a kiadványokkal is szeretett volna hozzájárulni ahhoz, hogy az iskolából kikerülő diákok a világ dolgaiban könnyebben eligazodjanak. Az ország jövője szempontjából is alapvető jelentőségű ugyanis, hogy a mindennapi élet összefüggéseit átlátni képes, felelősen gondolkodó, ifjú felnőttekkel gazdagodjon a társadalom - mondták az MTI érdeklődésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását