2024. március 29. - Auguszta

Már csak komppótló buszok indulnak Szigetmonostorról

Nem indultak el a kompjáratok a Szentendrei-szigeten fekvő Szigetmonostorról a növekvő dunai vízszint miatt hétfő reggel, az utasokat ideiglenesen beállított Volán-buszok szállítják a szentendrei HÉV-végállomásig - közölte a község alpolgármestere az MTI-
2007. szeptember 10. hétfő 10:47 - Hírextra

Nádas Zsolt elmondta, hogy a faluban lakóknak helyben kevés a munkalehetőségük, ezért főként a fővárosba járnak naponta dolgozni, ami a kompjegy miatt havi 22 ezer forintosos többletköltséget jelent. Most, mivel biztonsági megfontolásból a Határ csárda és a sziget, illetve a másik oldalon Horány és Dunakeszi között leállt a komp, csak a tahi hídon át, 30-40 kilométeres kerülővel tudják a munkahelyüket megközelíteni az emberek, ami pluszkiadással és egyórás többlet utazási idővel jár - tette hozzá.

Megjegyezte: előreláthatólag az árhullám levonulása után, a hét végén indulhatnak ismét a kompok.
A sziget és a szárazföld, illetve a rajta fekvő 4 település között egyébként jelenleg nincs tömegközlekedés, e hiányt pótolja most a Volán, a kompmentes napokra, a buszok indításával.
A helyzet javítására, az itt élő, összesen 10 ezer lakos számára, a Szigetmonostor és Szentendre között megépülő kis híd ad majd lehetőséget. A közlekedési tárca ígérete szerint ugyanis a szigeten átvezető, épülő M0-ás híd beruházásának részeként hidat kap a község. Az M0-ásról ugyanis nem lesz lejáró a szigetre, az itt húzódó, Budapestet ellátó, a természetes vízbázis védelme miatt - mondta Nádas Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását