2024. április 25. - Márk

John Cusack is kampányol

John Cusack amerikai színész beszállt az Egyesült Államokban folyó elnökválasztási csatározásba: egy politikai hirdetésben arról próbálja meggyőzni a választókat, hogy John McCain, a republikánus elnökjelöltség várományosának programja nem különbözik Geor
2008. június 14. szombat 07:12 - Hírextra

Cusack a félperces videofelvételen villámkérdéseket tesz fel a nézőnek: Ki támogatja, hogy az amerikai katonák Irakban maradjanak? Ki az, aki nem támogatja a háborús veteránok továbbtanulását segítő törvényjavaslatot, a GI Billt? Kinek a tanácsadói kötődnek olyan cégekhez, amelyek üzletet kovácsolnak a háborúból? A színész szerint McCain és Bush neve egyaránt helyes válasz a kérdésekre, szinte lehetetlen is a két politikust megkülönböztetni.

A klipet először a MoveOn.org demokrata párti aktivistacsoport tagjainak küldték körbe, majd csütörtöktől kezdte sugározni több amerikai televíziós csatorna.
Cusack a legutóbbi, War Inc. című filmjében nyíltan annak a véleményének adott hangot, miszerint az iraki háborút azért indították, hogy a Blackwater Worldwide nevű biztonsági céghez vagy a Bechtel ipari csoporthoz hasonló amerikai magánvállalatok több millió dolláros haszonra tegyenek szert katonai tevékenységekkel kapcsolatos állami megbízásokból.

A színész korábban bejelentette, hogy Barack Obama, a várható demokrata elnökjelölt megválasztását támogatja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását