2024. április 20. - Tivadar

Orbán együttműködne az SZDSZ-szel

Orbán Viktor szerint egy előre hozott választás után tárgyi kérdésekben lehet együttműködés a Fidesz és az SZDSZ között, de a koalíció lehetőségét kizárta a Fidesz elnöke a TV2-nek adott péntek reggeli interjúban.
2008. június 13. péntek 10:06 - Hírextra
A pártelnök szerint az együttműködés elsőként arról szólhat, hogy oszlassák fel a parlamentet, majd a választást követően, miután az emberek kijelölték milyen irányba mozduljon el Magyarország, akkor tárgyi kérdésekben is lehet együttműködés a Fidesz és az SZDSZ között.

Mint mondta, gazdasági kérdésekben, például az adócsökkentés ügyében úgy látja, vannak átfedések a két párt elképzelései között. Orbán Viktor ugyanakkor, kérdésre válaszolva, ismét kizárta a koalíció lehetőségét, szerinte ez fel sem merül. "Ez egy vadházasság lenne, azt hiszem" - jegyezte meg a Fidesz elnöke, hozzátéve, még nincs időpontja a találkozójuknak Fodor Gáborral, az SZDSZ új elnökével.

A Monokon bevezetett és nagy vihart kavart "közmunkáért segélyt" program kapcsán Orbán Viktor azt mondta: hasonló irányba tartó döntéseket a polgári kormány is hozott, amikor a gyerekek iskolába járásához kötötte a családi pótlék kifizetését. A Fidesz elnöke szerint ilyen ügyekben nem lehet Budapestről megmondani, jó-e vagy rossz, amiről Monokon döntöttek.

Mint mondta, ha a Fidesz kormányra kerül, akkor új egyezséget akar kötni az önkormányzatokkal is. Amennyiben a többségük azt mondja, hogy jobban tudná felhasználni a szociális segélyre rendelkezésre álló pénzt, ha megkapná a döntési szabadságot, akkor ezt meg kell adni az önkormányzatoknak.

A Kéri László politológus által szervezett zártkörű rendezvényen mondott, majd kiszivárgott kijelentései kapcsán Orbán Viktor azt mondta: sokat gondolkodott azon, hogy Kéri László keze benne van-e kiszivárogtatásban, de szerinte nem.

Mint mondta, ha elmegy egy ilyen rendezvényre, ahol a meghívó leteszi a nagyesküt, hogy soha semmi nem szivárog ki, ő akkor is "úgy él", hogy amit mond, azt felveszik, lehallgatják és később felhasználhatják ellene. Ugyanakkor Orbán Viktor leszögezte: nem volt semmilyen "beszéd", három órán keresztül beszélgettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását