2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mindenre nyitott a külügyminiszter

Minden kétoldalú kérdésről lehet és kell is beszélni, tárgyalni - mondta budapesti tárgyalásai után a román külügyminiszter. Adrian Cioroianu ((csorojanu)) nemcsak meghívójával, Göncz Kingával tárgyalt, de fogadta őt Sólyom László államfő és Gyurcsány Fer
2007. szeptember 20. csütörtök 20:03 - Hírextra
A román külügyminiszter elsősorban a november 14-én, az erdélyi Nagyszebenben esedékes, immár harmadik közös román-magyar kormányülés előkészítéséről folytatott megbeszéléseket. Szelestey Lajos, külügyi szóvivő szerint Cioroianu úgy fogalmazott: a következő közös kormányülés már mindenképpen gyakorlatias lesz. A fő témakörök: a magyar munkaerőpiac teljes megnyitásának igénye román részről; közös térségfejlesztési tervek; az a szociális egyezmény, amelynek értelmében a Magyarországra áttelepült román állampolgárok könnyebben és gyorsabban juthassanak nyugdíjukhoz vagy más juttatásaikhoz.

A tárgyalásokon sok egyéb téma is szóba került, a verespataki bánya ügyétől a kolozsvári Babes-Bolyai egyetemig, a romániai kisebbségi törvénytől a székelyföldi autonómia kérdéséig. A román külügyminiszter egyetértett tárgyalópartnereivel abban, hogy ezeket a kérdéseket rendezni kell, mindenről folytatni fogják a tárgyalásokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását