2024. április 30. - Katalin, Kitti

Esélyes Horvátország a bajnoki címre

A horvát labdarúgó-válogatott eddigi legnagyobb győzelmeként méltatták a horvát lapok pénteken az Európa-bajnokságon előző nap a német nemzeti tizenegy felett aratott diadalt, és a tíz évvel ezelőtti világbajnokságon szintén horvát győzelemmel zárult össz
2008. június 13. péntek 15:03 - Hírextra
A Vecernji list című lap úgy vélte, hogy a horvátok csütörtöki 2-1-es győzelme, amellyel - a döntetlennel végződött lengyel-osztrák összecsapás miatt - már biztosították továbbjutásukat a nyolcaddöntőbe, a tíz évvel ezelőtti világbajnokságon, a franciaországi Lyonban a németek felett aratott siker régi dicsfényét is beárnyékolja. Horvátországnak ismét olyan válogatottja van, amely előtt a legerősebb labdarúgó nagyhatalmak is kénytelenek térdre ereszkedni, a torna legfiatalabb trénerének számító horvát szövetségi kapitány, Slaven Bilic pedig felmutathatja német kollégája, Joachim Löw skalpját - írta a lap.

Az újság idézte Bilicet, aki szerint csapata Európa-bajnok lehet, s olyan egyéniségekből áll, akik akkor is képesek eldönteni a mérkőzést, ha éppen nem megy a játék. Az újság a mérkőzés menetét úgy értékelte, hogy a horvát játékosok taktikai szempontból rendkívüli teljesítményt nyújtottak, s megítélése szerint nem túlzás azt állítani, hogy 3-0-ás horvát győzelem reálisabb eredmény lett volna.

A Vecernji list a csütörtöki mérkőzés legjobb játékosának megválasztott Luka Modricot is idézte, aki szerint az Ausztria ellen játszott - horvát győzelemmel zárult - mérkőzés után elég bírálatot kaptak, ezért Klagenfurtban nagyon motiváltan vonultak ki a pályára; szerették volna megmutatni igazi képességeiket.

A lap kitért arra is, hogy a továbbjutás biztosítása mellett a horvát válogatott a nemzeti labdarúgó szövetség (HNS) pénztárcáját is gazdagította, a HNS eddig 11,5 millió eurós jutalomra számíthat az európai szövetség (UEFA) 184 millió eurós prémiumalapjából. Az újság kiszámolta, hogy a győztes ország szövetsége 23 millió eurót kaphat, ha válogatottja a tornán nem veszít pontot.
A Vjesnik című újság horvát szempontból az elmúlt tizennyolc év egyik legjobb mérkőzéseként értékelte a csütörtöki találkozót, a horvát csapat minden vonala kifogástalanul játszott; a német válogatott nem volt gyenge, megpróbálta felvenni saját játékának fonalát, de a horvát játékosok 2-0-és vezetés után meg tudták tartani a labdát és képesek voltak húzni az időt.

A Slobodna Dalmacija című lap a horvát játékosokat dicsőítő nyilatkozatok ismertetése mellett arról írt, hogy a mérkőzés lefújása után az eső ellenére egész Horvátország az utcán ünnepelte a diadalt, s Klagenfurtban és a környező településeken is csak úgy hemzsegtek a nemzeti lobogót idéző kockás pólóban "pompázó" horvát szurkolók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását