2024. április 26. - Ervin

Porschét kaszált a magyar bróker

A nemzetközi World Investor kereskedési versenyben először vettek részt magyar versenyzők, akik közül négyen is bekerültek a legjobb tíz helyezett közé. A legeredményesebb magyar versenyző, Doleschall György 315 százalékos hozamot ért el befektetési portf
2008. június 12. csütörtök 19:39 - Hírextra
A verseny magyar győztese csütörtökön vehette át nyereményét, egy Porsche Boxter autót.

A versenyben résztvevők valós pénzzel kereskedtek, valós piacokon. A magyar nevezőknek legalább 1 millió forinttal kellett számlát nyitniuk a verseny hazai szakaszát bonyolító Buda-Cash Brókerház online kereskedési platformján, amelyen több mint 150 devizapárra, 9 vezető nemzetközi tőzsdeindexre, továbbá árutőzsdei termékekre köthettek üzleteket.

A legjobb magyar játékos nem számít amatőr befektetőnek, közgazdász végzettségű, aki a 90-es években brókerházat vezetett, majd 1997-től egyéni befektetővé vált. Doleschall György sikerességét a jelentős tapasztalata mellett abban látja, hogy befektetési stratégiáját fundamentális alapon alakítja ki, és az általa így elvárt piaci mozgásra és trend kialakulására nyitja a határidős pozícióit.

A nemzetközi verseny abszolút hozamcsúcsa is Doleschall György nevéhez fűződik, a portfólióján elért legmagasabb hozam 855 százalék volt, és a magyar játékos hosszú időn keresztül vezette a mezőnyt. Végül egy kínai versenyző győzött, aki a verseny végén 785 százalékos hozamot tudott felmutatni.

Az egy éven tartó, idén februárban lezárult nemzetközi versenyben az indulók azonos feltételekkel kereskedtek. A megmérettetésen 13 országból 600 amatőr és profi befektető indult, köztük 150 magyar versenyző. A szervezők azt ígérik, a versenynek lesz folytatása, várhatóan az idén decemberben indul az újabb, egy évig tartó megmérettetés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását