2024. május 6. - Ivett, Frida

Itt van a Magyar Telekomos áram

Áramot és gázt is szolgáltat május tizenhetedikétől ügyfeleinek a Magyar Telekom. A szolgáltatás először Miskolcon, Szegeden, Szombathelyen, Székesfehérváron és a budapesti 18. kerületben indul be.
2010. május 5. szerda 17:46 - Sarkadi-Nagy Márton
„Értékes lesz számunkra és értékes lesz az ügyfeleinknek” – mondta az izgalomtól kissé pirultan Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a távközlési cég új projektjéről. „A Magyar Telekom stratégiája, hogy megtartsuk a meglévő ügyfeleinket, de bővíteni szeretnénk más piacok felé is. Az energiapiacra való belépés mindkét feltételnek megfelel”.

Hátrányok nélkül

A Magyar Telekom amolyan „virtuális” szolgáltatóként lesz majd jelen a piacon, a gáz és az áram biztosítása a távközlési céggel stratégiai együttműködési megállapodást kötő EON feladata lesz majd. A lényegi húzás azonban, hogy a cég jelenlegi ügyfelei kedvezményt kapnak a díjból, meglévő előfizetéseik számától függő mértékben.

A telekomos áramot választó ügyfelek tehát úgy spórolhatnak a váltással, hogy annak gyakorlatilag semmi hátulütője nincsen. Mint a sajtóanyagban áll, „az egyedüli változás az lesz, hogy a váltás után az áram-, illetve a földgázszámla a Magyar Telekomtól érkezik, a telekommunikációs számlától függetlenül, külön-külön borítékban”.

Ügyfélmegtartó erő

Kissé meglepőnek tűnik a távközlési óriás megjelenése az energiapiacon, de bizonyos szempontok szerint teljesen logikus a lépés. Christopher Mattheisen azt mondta, több piackutatást is készítettek, a visszajelzések szerint pedig „logikus partnernek” tartják őket a megkérdezettek, bíznak a Magyar Telekomban. A vezérigazgató szerint az is logikus, hogy azokat a szolgáltatásokat, amiket az emberek „otthon használnak, azt mind egy kézből kapják”.

A virtuális szolgáltatás mellett pedig a cégnek nem kell teljesen ismeretlen vizekre merészkednie. Az erős ügyfélszolgálati, adminisztratív, informatikai és humánerőforrás háttér eddig is elengedhetetlen volt a Magyar Telekom napi munkájához, virtuális energiacégként ugyanitt lesz a legtöbb feladatuk.

Mattheisen mondta, az akció célja, hogy a cég lakossági,valamint kis-és középvállalási ügyfélkörének „legyen még egy dolog, amit tudunk kedvezően ajánlani”.A végeredmény pedig, hogy a távközlési cég ügyfelei a telekomos áramot választva olcsóbban kapják az áramot és a gázt, plasztikus és meggyőző kedvezmény.


Telekomos áram

A Magyar Telekomtól május tizenhetedikétől lehet majd áramot vásárolni, lakossági fogyasztóknak egyelőre csak Budapest 18. kerületében, Miskolcon, Szegeden, Szombathelyen és Székesfehérváron. A bővítés ütemezéséről 2010 második félévében dönt majd a cég. A vállalati ügyfelek azonban már most bárhol igényelhetik a szolgáltatást.

A városok kiválasztásánál elsősorban az játszott szerepet, hogy a T-Home piaci helyzete és a helyi energiapiaci szereplők tekintetében minél többféle területen próbálgathassa a karmait a telekomos áram. Mattheisenék amúgy körülbelül négy százalékos piaci részesedést várnak elérni.

„Kicsit ismeretlen területre megyünk most” - mondta Pataki Róbert, a cég stratégiai vezetője. A Magyar Telekom a projekt beindításáig százmilliós nagyságrendben költött az energiapiaci megjelenésre, főleg új alkalmazottakra és informatikai fejlesztésekre. A piac reakciójától függően a Magyar Telekom akár el is bukhatja ezt a pénzt, de siker esetén további nekiláthat további terjeszkedési irányokat keresni. Pataki a HírExtra kérdésére válaszolva azt mondta, ők is látnak új területeket, elsősorban az egészség- és a pénzügyben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását