2024. május 7. - Gizella

Kanadában lép fel a The BlackBirds

A kanadai Halifaxban a Maritime Beatle Event fesztivál vendége volt június első napjaiban a The BlackBirds együttes, amely már négy éve ápolja a Beatles együttes emlékét. Halifaxon kívül szép sikerrel léptek fel a kanadai Liverpoolban is.
2008. június 12. csütörtök 09:47 - Hírextra

Idősebb Hoffmann György az együttes menedzsere és ifjabb Hoffmann György, a zenekar dobosa a több mint 20 órás repülőút után az MTI-nek elsőként mesélték el, hogy útjukat a kanadai Hal Bruce énekes-gitáros szervezte, akivel tavaly az angliai Liverpoolban ismerkedtek meg. Az énekes a szervezési segítség mellett minden koncertjükön csatlakozott hozzájuk a színpadon. Fellépéseikhez minden segítséget megkaptak, csak a gitár és a dobverő volt sajátjuk, erősítőt, zongorát biztosítottak számukra - mondta a "kis" Hoffmann.

A fesztiválon 700-1000 ember előtt kétszer 60 percet játszottak, egy órába 15-16 szám fért. A közönség nagy lelkesedéssel tapsolt a fiúknak. A szállodájukban egy hölgy, aki a tavalyi angliai fellépésükön látta őket, most egy üveg italt ajándékozott nekik.

Az együttes - amelynek a doboson kívül Dobos László énekes-gitáros, Derecskei Zsolt énekes-billentyűs és Békei István basszusgitáros a tagja - Liverpoolban ottani magyarok és kanadaiak előtt az Illés és a Fonográf együttes dalaiból is játszott. A kanadaiak tetszéssel fogadták a magyar dalokat. (A csapat itthon FG-4 néven a két legendás magyar zenekar dalait tartja életben.)
Ifjabb Hoffmann György elmesélte, hogy barátságokat kötöttek, címeket cseréltek a többi zenésszel. A fesztivál 15 előadója közül a The BlackBirds tagjai voltak a legfiatalabbak, a többiek életkora 40-50 év körül járt.

Idősebb Hoffmann György megemlítette: mostani sikeres fellépésük nyomán meghívást kaptak jövőre is, s körvonalazódnak más lehetőségek - esetleg az Egyesült Államokban. Sajnálkozva jegyezték meg mindketten, hogy egy amerikai útjuk azért hiúsult meg, mert nem tudták előteremteni hozzá az útiköltséget.

Élő produkcióval szerepeltek a kanadai CTV televízió, az egyik legnézettebb csatorna reggeli adásában, két dalt játszottak. A kanadai út után itthoni koncertek következnek, de fellépnek Ausztriában és Erdélyben, Marosvásárhelyen is. Augusztusban a The BlackBirds ismét az angliai Liverpoolba utazik, a BeatleWeek fesztiválra, amelynek tavaly is vendégei voltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását