2024. március 29. - Auguszta

Budapest: 2012

Budapest International Film Festival (BIFF) néven új nemzetközi filmes seregszemle indul útjára 2012 szeptemberében Budapesten - vált ismertté a Screen Daily című folyóirat tudósítása alapján szerdán.
2011. május 11. szerda 15:19 - HírExtra
A mustra fődíja az Arany Lánchíd lesz, a legjobb játékfilmnek járó alkotást 20 ezer euróval jutalmazzák - írta meg a szaklap. A filmfesztiválról a tervek szerint május 17-én tájékoztatja a nemzetközi sajtót Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a cannes-i seregszemlén - erősítette meg az alakulófélben lévő BIFF részéről az MTI-nek Neményi Péter, a Magyar Audiovizuális Producerek Szövetségének elnöke.

A 2012. szeptember 22. és 30. között tartandó fesztivál olyan alkotásokat vár kínálatába, amelyeknek legalább egy koprodukciós partnere európai uniós tagállamból érkezik.

A legjobb játékfilm mellett díjazzák a legjobb rendezői, színészi, színésznői és operatőri munkát, a legjobb dokumentumfilmet, rövidfilmet, animációt, valamint a legjobb magyar filmet. Közönségdíjat is kiosztanak és külön elismerésben részesítik a Visegrádi országok legkiemelkedőbb alkotását.

A fesztivál célja bátorítani a nemzetközi filmes szakmát, hogy bemutassák alkotásaikat a magyar közönségnek. A filmvásár ugyanakkor az európai koprodukciókra koncentrál majd. A kísérőprogramok között a filmfinanszírozás és -forgalmazás közös nemzetközi aggodalmairól szóló fórumok is helyet kapnak.

Az esemény nem kapcsolódik a Magyar Filmszemléhez és a tervek szerint néhány év múlva már közpénzekből származó támogatás nélkül működik majd - írta a Screen Daily.

Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára a 42. Magyar Filmszemle vasárnapi záró estjén említést tett arról, hogy a tervezik egy nemzetközi filmfesztivál éltre hívását.

A fesztivál honlapja a www.biff.hu címen már elérhető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását