2024. április 20. - Tivadar

Ehető T-Ford a Közlekedési Múzeumban

Veterán motorosok és autósok a főszereplői az idei Múzeumok éjszakájának a Közlekedési Múzeumban, több százan vesznek részt az egész este és éjszaka tartó találkozón.
2008. június 12. csütörtök 11:46 - Hírextra
Szintén ezen a napon, azaz június 21-én startol - immár negyedszer - a városligeti múzeumtól a Budapest Classic Grand Prix. Az utolsó résztvevő indulásáig, körülbelül délig oldtimer autók seregszemléje lesz.

Délután négy és hét óra között kedvező időjárás esetén a Petőfi Csarnok mögötti nagyréten hőlégballon-bemutató kezdődik. Aki szeretne, felemelkedhet a kosárral és a magasból nézheti a városligeti panorámát - áll a Közlekedési Múzeum közleményében.

Délután a parkolóban kerék- és motorkerékpár-, valamint autós ügyességi versenyre nevezhetnek be a vállalkozókedvűek.

Közvetlenül az esti nyitás előtt, azaz fél hattól a Közlekedési Múzeum főbejáratánál rendőrkutyás bemutató kezdődik. A kiképzett ebek kerékpártolvajokat fognak el, gépkocsifeltörést akadályoznak meg.

Ki mit tol? elnevezéssel olyan gyorsasági versenyt hirdet a múzeum, amelyen két-, három- vagy négykerekű, saját készítésű járművekkel lehet részt venni.

Szürkületkor az intézmény munkatársai beindítanak egy toló-légcsavaros repülőgép-hajtóművet. A zajos élményt a motorból kicsapó lángcsóva látványa teszi még különlegessebbé.
Ezen a napon nosztalgiajáratokat is indít a múzeum. Este hét órától a Magyar Vasúttörténeti Parkba az Omnibusz fantázianevű jármű, a Ferihegyi Repülőgép Emlékparkba egy IK 620 típusú nyitott városnéző autóbusz közlekedik.

Mindezeken túl nyitástól zárásig számos programmal várja a látogatókat a Közlekedési Múzeum. Idén októberben lesz száz éve, hogy Detroitban megkezdődött a Ford T-modell sorozatgyártása. Ebből az alkalomból, az évfordulós kiállítást megelőzve június 21-én a gyerekek elkészíthetik az autómodellt, méghozzá marcipánból.

Jelenleg folyik egy fából készült 424-es gőzmozdonymodell restaurálása. Az eredetinél ötször kisebb modell az állandó kiállításon kap majd helyet, ha elkészül. Ám addig el kell tüntetni a sérüléseket, kijavítani a felületi hibákat. Minderről előadáson hallhatnak az érdeklődők.
Egész éjszaka nosztalgiafotózás várja mindazokat, akik szeretnék megörökíttetni, miként festenek egy igazi, korabeli motoros ruhában, valódi motorkerékpár társaságában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását