2024. május 20. - Bernát, Felícia

Már a csoportoknál is lehet tizenegyespárbaj?

A cseh-török mérkőzésen akár tizenegyespárbaj is dönthet a negyeddöntőbe jutásról az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
2008. június 12. csütörtök 11:43 - Hírextra

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény határozza meg a sorrendet, ha ez döntetlen, akkor az összesített gólkülönbség, majd a több lőtt gól dönt. Ha így sem lehet megállapítani a sorrendet, akkor az úgynevezett UEFA-együttható dönt, melyet a 2006-os világbajnokság és a jelenleg zajló kontinenstorna selejtezőinek eredményei alapján számolnak ki (a megszerzett pontokat elosztják a lejátszott meccsek számával).

Ha ez is egyenlő, akkor az Eb-n sportszerűbb válogatott jut tovább. Amennyiben ebben a tekintetben sincs különbség a csapatok között, sorsolás következik.

Előfordulhat azonban az is, hogy két együttes között tizenegyesek döntenek a továbbjutásról, ha éppen egymás ellen játszanak. Az A csoport záró fordulója előtt a csehek és törökök azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állnak a 2-3. helyen. Ha a két válogatott összecsapása vasárnap döntetlennel ér véget, akkor a lefújás után tizenegyespárbaj következik és ennek győztese folytathatja a negyeddöntőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását