2024. április 18. - Andrea, Ilma

Újabb városban kötik munkához a segélyt

Sülysáp feltételekhez köti a szociális segélyek folyósítását, erről a legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület - közölte a Pest megyei nagyközség polgármestere szerdán az MTI-vel.
2008. június 11. szerda 12:40 - Hírextra
Horinka László (Fidesz) azt mondta, azért van szükség a helyi szociális és gyermekvédelmi rendeletek módosítására, mert az 1050 gyereket tanító helyi iskolába húsz-harminc olyan fiatal is jár, aki rendszeresen igazolatlanul hiányzik. A szülők ezzel megszegik a tankötelezettségről szóló törvényt, de a gyerekek után járó támogatást felveszik. Ezért a testület egyhangú döntése szerint szeptembertől megvonják attól a szülőtől a gyermek után járó támogatásokat, aki elmulasztja a gyerek rendszeres óvodába vagy iskolába járatását - tette hozzá.

Hasonló szigorításról határozott a testület a szociális segélyben részesülők munkavállalása ügyében, ez a helyi rendelkezés már életbe is lépett - tért ki rá a polgármester.

A településen Budapest közelsége miatt viszonylag alacsony a munkanélküliség, alig éri el a három százalékot, így csupán néhány helyi lakos fordul az önkormányzathoz szociális segélyért. Az eddigi gyakorlat szerint többnyire velük is szóban megegyeztek, hogy vállaljanak közmunkát, amit az érintettek el is fogadtak. Mostantól viszont helyi rendelet kötelezi őket erre.

Ezzel a lépéssel lényegében a szociális segélyek folyósításával kapcsolatos törvénymódosítás gyorsítását szeretné a testület elérni - mondta Horinka László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását