2024. május 2. - Zsigmond

Mentsük meg a férfiakat!

Az apák is kapjanak figyelmet, elismerést - ez a célja a június 15-én megrendezendő Apák napja rendezvénynek, amelyet a Feneketlen-tónál tartanak tíz és két óra között. Az esemény szervezője a Jól-Lét Alapítvány, a Mentsük meg a férfiakat! mozgalom és a c
2008. június 11. szerda 12:25 - Hírextra
A szervezők számos sportos, játékos programot kínálnak, nemcsak apáknak, amelyeken a tavalyihoz hasonlóan ismert emberek is részt vesznek, többek között Benedek Tibor, Gyulay Zsolt, Martinek János, Götz Anna és Rubold Ödön.

Az érdeklődőket nézhetnek aikidóbemutatót, kérhetnek grafológiai tanácsot, vagy benevezhetnek a pelenkázó versenybe. Részletes program a www.mentsukmegaferfiakat.hu vagy a www.csakjohirek.hu honlapon található.

Az apák napjának megünneplését az Egyesült Államokban kezdeményezték a múlt század elején. Egyesek szerint a nyugat-virginiai Mrs. John Dodd indította el apja tiszteletére, aki megözvegyülve is becsülettel gondoskodott gyermekeiről, mások szerint viszont a Washington állambeli Spokane városában 1910 júniusában Sonora Smart, akinek ugyancsak özvegy édesapja egyedül nevelte hat gyermekét. 1966-ban Lyndon B. Johnson elnök rendeletben hivatalosan is "Apák Napjává" nyilvánította június harmadik vasárnapját.

Ma már a világ számos helyén e napon köszöntik a gyermekek az édesapjukat (másutt augusztusban, illetve novemberben). Magyarországon 1994-ben indult mozgalom az apák napja meghonosítása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását