2024. május 9. - Gergely

Új Cotton Club Singers műsor

Gramofónia címmel mutatja be egész estés közös műsorát a Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band június 17-én, kedden este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A két zenekar megnyerte sztárvendégnek Psota Irén színésznőt is.
2008. június 11. szerda 12:22 - Hírextra
A jelenleg László Boldizsár, Fehér Gábor, Bartus Patricia és Mezőfi Gabi összetételben fellépő Cotton Club Singers és a Bera Zsolt, Galbács István, Bényei Tamás, Juhász Zoltán, Fodor László és Szili Róbert alkotta Hot Jazz Band az ország legismertebb, szvinget játszó együttese.

Először 2001-ben a Budai Parkszínpadon adtak közös koncertet, majd 2005-ben a Hangosfilm című produkcióban léptek a közönség elé ugyanezen a színpadon.

Ezúttal Gramofónia címmel egy letűnt korszak dalait viszi a színpadra a két együttes. Az 1900-as évek elején sokféle stílust rögzítettek gramofonlemezre az operától a szvingig sok mindent. A két zenekar felidézi az akkoriban rögzített világsztárok közül például Ella Fitzgeraldot, Louis Armstrongot, Enrico Carusót, Bessie Smith-t, Mahalia Jacksont, Duke Ellingtont és másokat. A magyarok közül megszólaltatják majd Karády Katalin, Latabár Kálmán Szelecki Zita, Kabos Gyula és mások dalait.

Psota Irént a két zenekar tagjai egy közös szerenáddal vették rá a koncertre, s a színésznő a hírek szerint szívesen engedett a csábításnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását