2024. május 25. - Orbán

Hazajöttek a baptista orvosok Szudánból

Hazaérkezett Szudánból szombaton a Baptista Szeretetszolgálat egészségügyi csoportja, amely egy menekülttáborban látott el orvosi feladatokat - közölte a szervezet az MTI-vel.
2008. február 9. szombat 18:39 - Hírextra

A szeretetszolgálat szakemberei másfél hetes küldetésük során nyolcszáz beteg gyermeket és felnőttet részesítettek életmentő és általános orvosi ellátásban egy dél-szudáni menekülttáborban.

Pavelcze László, a csoport vezetője szerint küldetésük sikeres volt: ugyan az év minden napján szükség lenne jelenlétükre a dél-szudáni gyermek-menekülttáborban, azonban mostani bevetésük az ellátottak többségének a túlélést jelenti.

A magyar csoport tagjai az orvosi tevékenységükön túl áramfejlesztő berendezések felszerelésében és víztisztításban is részt vettek a Make Way Partners amerikai segélyszervezettel közösen szervezett misszióban.

A Baptista Szeretetszolgálat idei dél-szudáni akcióját a TEVA Magyarország, a Hypolabor Kft. és a Hungaropharma támogatta.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását