2024. április 20. - Tivadar

Egyezség a Tiszáért

A Tisza természeti értékeinek megőrzéséért, az orvhorgászat és az orvhalászat visszaszorításáért együttműködési megállapodást kötött a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a Magyar Országos Horgász Szövetség érintett megyei tagszervezeteivel szerdán Sz
2008. június 11. szerda 17:26 - Hírextra
Az engedély, a szaktudás nélküli halászati, horgászati tevékenységek, a szabályok szándékos megszegése, a természeti környezet rombolása egyaránt veszélyeztetik a Tiszát és a Tisza-tavat - fogalmazott a vízirendőrség vezetője.
Emiatt a halászat és a horgászat nem maradhat egyszerűen csak a halfogásra szorítkozó foglalkozás, hanem annak a vizek rendszeres művelését, folyamatos ellenőrzését is fel kell ölelnie, amelyhez több szervezet és hatóság együttműködésére van szükség - tette hozzá Busi László rendőr alezredes.
A Magyar Országos Horgász Szövetség jelenleg az egyik legnagyobb taglétszámmal rendelkező társadalmi szervezet. A szövetség tagjaival az együttműködés nemcsak a közös szolgálatellátásban, hanem az információ átadásában is megnyilvánul majd. A megállapodást aláíró felek bíznak abban, hogy az összefogásnak köszönhetően javul a rapsicok felderítési aránya, újra megjelenhetnek a folyóból korábban eltűnt halfajok, és a Tisza ismét halbőségéről lesz híres horgászkörökben.
A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság adatai szerint a Tiszán és Tisza-tavon évente az ezret is meghaladja a halász-horgász jogsértések miatt indított eljárások száma. Tavaly csak a vízirendőrségnek 746 alkalommal kellett intézkednie, idén pedig ez a mutató már a háromszázhoz közelít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását