2024. április 20. - Tivadar

Nyomoznak a falomlás ügyében

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el a rendőrség a keddi, IX. kerületi, halálos áldozatot követelő falomlás ügyében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.
2008. június 11. szerda 17:24 - Hírextra
Mint közleményükben írták, a nyomozást ismeretlen tettes ellen folytatják.
Kedden délután a főváros IX. kerületében, a Tűzoltó utcában az egyik társasház bontási munkálatai során egy harmadik emeleti oldalfal leomlott a belső udvarba. A törmelékek alól a tűzoltók két férfit emeltek ki: egyiküket, egy 29 éves budapesti férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, társa a baleset során életét vesztette, s az ő személyazonosságát egyelőre nem tudták megállapítani.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) szóvivője, Gedeon András szerint szabálytalanul bontották az épületet, ez okozta a halálos áldozatot követelő falomlást. Tájékoztatása szerint ha betartják a munkavédelmi szabályokat, megfelelő ütemben végzik a bontást és megfelelő védelmi, illetve biztosító eszközöket használnak, akkor nem következik be a tragédia.

Mivel jóval többen dolgoztak az építkezésen, mint ahány emberrel a felügyelők találkoztak, a munkaügyi felügyelőség soron kívüli vizsgálatot indít, amelyben a foglalkoztatás körülményeit vizsgálják. Hozzátette, tanúvallomások is alátámasztják, hogy a baleset bekövetkeztekor sokan elrohantak a helyszínről. Ha a vizsgálat kideríti, hogy feketemunkában foglalkoztatták a munkásokat, akkor munkaügyi bírságot fognak kiszabni - tette hozzá a szóvivő. Azt mondta: a körülmények arra utalnak, hogy nem volt szabályos a foglalkoztatás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását