2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Jászladány tiltakozik

Jászladány önkormányzatának döntése szerint beadvánnyal fordulnak a Legfőbb Ügyészséghez, hogy vizsgálja ki, az oktatási tárca miért vonta vissza a fenntartásában lévő iskolától az egyszer nekik már megítélt, csaknem négymillió forintos támogatást - közöl
2008. június 10. kedd 17:11 - Hírextra
Az ügyészségnek a vizsgálatot hivatalból le kell folytatni, és ennek eredménye után határozunk a további lépésekről - tette hozzá Dankó István.

A jászladányi Móra Ferenc Általános Iskola az úgynevezett képességkibontakoztató pedagógiai tevékenység támogatására pályázott, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) internetes honlapján pedig először a megítélt támogatások sorában tüntették fel az intézményt.

Ez a lista azonban csak néhány órán keresztül volt olvasható a honlapon, a később közölt listán viszont már az elutasított pályázatok között szerepelt az iskola neve.

A jászladányi önkormányzat még tavaly decemberben segítséget kért a térség országgyűlési képviselőjétől és az oktatási jogok miniszteri biztosától az ügyben. Választ csak Szekeres Imrétől, az Alsó-Jászság szocialista képviselőjétől kapott, ő e-mail üzenetben annyit jelzett: az önkormányzat felvetését továbbította az oktatási tárcához.

A polgármester a számukra kedvezőtlen fordulatot a szintén Jászladányban működő alapítványi általános iskolában 2007 elején lefolytatott hatósági vizsgálat egyik megállapításának tulajdonítja.

Az önkormányzat ugyanis az alapítványi iskola kérésére hozzájárult ahhoz, hogy az alapítványi iskola és a vele közös épületben lévő Móra Ferenc Általános Iskola közötti folyosót lezárják.

Az OKM ebből arra következtetett, hogy a folyosó lezárása sértette a Móra Ferenc iskola tanulóinak az egyenlő bánásmódhoz való jogát - emlékeztetett az elöljáró.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását