2024. április 29. - Péter

Farkaskölykök születtek az állatkertben

A csehországi Brünn (Brno) állatkertjének gondozói is meglepődve tapasztalták, amikor egyik nap felbukkant két párhetes kölyök a sarki farkasok kifutójában; még az anya kiléte sem ismert, csak a "magyar származású" apáé biztos, lévén, hogy egyetlen hím va
2008. június 10. kedd 11:40 - Hírextra
Az állatgondozóknak nem volt tudomása arról, hogy az egyik nőstény állat vemhes lett volna, és azt sem vették észre, amikor a két kölyök közel öt héttel ezelőtt világra jött. Sőt máig nem tudják, melyik állat szülte a kölyköket, ugyanis mindkét nőstény egyforma odaadással gondozza a kicsiket.

A brünni állatkertben néhány éve tartanak sarki farkasokat (Canis lupus arctos): egy hímet a nyíregyházi állatkerttől kaptak, két nőstény pedig a franciaországi Amneville állatkertjéből érkezett.
Az állatgondozók különleges kifutót rendeztek be a farkasoknak vízesésekkel és kisebb tavakkal, hogy elősegítsék a természetes körülmények között az észak-amerikai tundrán élő állatok párzását. A gondozók még egy odút is kialakítottak, ahol a nőstények nyugodtan világra hozhatják kicsinyeiket.
Az állatok azonban a jelek szerint egy másik odút ástak maguknak a kifutó területén. A gondozók nem is tudták, hogy utódokkal gyarapodott az állomány, amíg a kölykök néhány napja maguktól elő nem másztak.

A kis farkasok várhatóan még több látogatót vonzanak majd a brünni állatkertbe, amelynek látogatottsága tavaly novemberben, két jegesmedvebocs megszületése után megkétszereződött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását