2024. május 2. - Zsigmond

Cozma-Ügy: folytatódott

Két újabb vádlott bíróság elé állításával folytatódott szerdán a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal vádolt 25 ember büntetőperének tárgyalása a Veszprém Városi Bíróságon.
2010. június 23. szerda 17:49 - HírExtra
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta bár előtt. Segítségére siető sporttársait - a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Katona Eugén tizedrendű vádlott - győri lakos, szlovák állampolgár - a 2009. február 8-án hajnalban történtekről annyit mondott: a két veszprémi (a Beéry-testvérek) indítványozták, hogy Enyingről menjenek Veszprémbe szórakozni. Az eddigi vallomásokkal egyezően arról beszélt, hogy öt-hat kocsival mintegy huszonöten indultak el Veszprémbe.

Katona Eugén nyomozati vallomásából - amelyet a büntetőtanács vezetője, Bogdánné Gremsperger Andrea felolvasott - az tűnt ki, hogy a lokálban "Csokin" (Raffael Sándor elsőrendű vádlott) és Németh Győzőn (másodrendű vádlott) "látszott, hogy balhézni akarnak, keresik a balhét". Katona Eugén a szerdai tárgyaláson viszont azt mondta, hogy ő ezt nem a helyszínen, hanem az azt követő napok televíziós tudósításai alapján állapította meg.

Elmondása szerint Raffael János hatodrendű vádlott "fejbe legyintette" Németh Győzőt a bárban, mondván: "mit csináltok ti itt". A szembesítésnél Németh tagadta, hogy ez megtörtént volna. Eredménytelen volt Katona Eugén és Beéry Iván szembesítése is. Katona kitartott amellett, hogy a Beéry-testvérek indítványozták a veszprémi bulizást, míg Beéry a múlt heti vallomásával egyezően azt mondta: Raffael János ötlete volt, hogy az Enyingről, Raffael házából távozni kívánó testvérpárral menjen az egész csapat szórakozni Veszprémbe.

A tizedrendű vádlott fenntartotta azt a vallomását is, hogy látott kést Németh Győzőnél, míg a másodrendű vádlott ezt tagadta. A bírónő idézett Pál Gábor negyedrendű vádlott nyomozati vallomásából, miszerint: Raffael Sándor és Németh Győző sokat jártak külföldön, főleg Svájcban, "szinte össze voltak nőve". A bírónő kérdésére, hogy miért, mi okból jártak Raffaelék annyiszor külföldön, Katona Eugén nem kívánt válaszolni. (Az ügyészség Raffael Sándort, Németh Győzőt és Sztojka Ivánt kitartottsággal is vádolja.)

A tizenkettedrendű vádlott, Karsai Henrik 29 éves pécsi lakos nyomozati vallomását a bírónő olvasta fel, miután a vádlott megtagadta a vallomástételt, sőt kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni. A vádlott korábbi vallomása szerint a verekedésben nem vett részt. Kiabálást hallott, erre többekkel leszaladt az emeleti helyiségből az utcára, ahol két-három földön fekvő embert látott - vallotta Karsai Henrik.

A tárgyalás további vádlottak meghallgatásával csütörtökön folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását