2024. április 23. - Béla

Kérdések az Országgyűlésben

A keszthelyi helyőrségi klub sorsa, a négyes út fejlesztése, a csörögi iskolahelyzet, valamint a kormány átszervezéséhez kapcsolódó költözködés is szóba került a kérdések között hétfőn, az Országgyűlésben.
2008. június 10. kedd 06:48 - Hírextra
Mohácsi József (MSZP) a Keszthelyen működő helyőrségi klubról beszélt, amit - mint mondta -, a város átvenne a tárcától. Természetesen a város garanciát vállal arra, hogy az idős katonák számára az ott működő klubot tovább üzemelteti - közölte.

Vadai Ágnes államtitkár elmondta: a lehetőségeket, valamint a nyugdíjas katonák érdekeit figyelembe véve a tárca kezdeményezte a klub ingyenes átadását a városnak. Erről a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács dönt; a tárcának javaslattételi lehetősége van, amelyben már korábban támogatta az ingyenes átadást. Ennek feltétele azonban, hogy a honvédelmi kötődésű társadalmi szervezetek számára a város továbbra is ingyenesen biztosítsa a helyiség használatot. Ez az átadás feltétele - közölte az államtitkár.

Szalay Ferenc (Fidesz) azt kérdezte a gazdasági tárca illetékesétől: mikorra várható a négyes út kiszélesítése. Mint mondta, e korszerűsítésre nagy szüksége lenne Szolnoknak, hiszen ha a 4-esen bármilyen forgalmi probléma adódik, akkor bedugul a város.

Puch László államtitkár közölte: 2005-ben elkezdődött az útfejlesztés előkészítése. A tanulmánytervek már készülnek, és két nyomvonal vizsgálata is folyik - mondta. A szükséges tervek előkészítése várhatóan egy évet igényel, ezt követően pedig megkezdődhet az építés előkészítése. A munka megkezdése a 2010-es kormányzati ciklusban várható - tette hozzá.

Harrach Péter (KDNP) az kérdezte: lesz-e Csörög településnek saját iskolája. Emlékeztetett: a választókörzetébe tartozó településen a tanév megkezdésekor voltak olyan gyerekek, akik nem tudták, hol fognak iskolába járni ebben a tanévben. A politikus úgy vélte, a gyermekszámot figyelembe véve indokolt, hogy a településnek legyen saját iskolája és óvodája.

Arató Gergely államtitkár közölte: a csörögi gyerekek ellátása megnyugtató, hiszen két szomszédos településsel - Sződdel és Váccal - van a falunak a gyerekek beiskolázásával kapcsolatos szerződése. A minisztérium információi szerint ezzel a megoldással szülők elégedettek.

Bánki Erik (Fidesz) szerint a kormányzati kommunikáció ellenére folyamatosan nőnek az állami kiadások. Úgy vélte, a turizmus és a sport lesz ismét a kormányzati átalakításnak, illetve az ezt követő költözködésnek a kárvallottja.

Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára közölte: öt minisztérium részleges átköltöztetése történik meg a következő hónapokban. Cél a hatékonyabb munkavégzés és az épületek hatékonyabb kihasználása. Cél volt továbbá - mondta - az önkormányzati minisztérium egy épületbe költöztetése. Mindez jelentősebb munkaidő-kiesést nem fog jelenteni a munkatársaknak - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását