2024. április 26. - Ervin

Szavaznak az Albert-házaspár indítványáról

A több-biztosítós egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos népszavazás elrendeléséről dönt az Országgyűlés ma, tavaszi ülésszakának utolsó napján. A népszavazást kezdeményező Albert házaspár kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon n
2008. június 9. hétfő 08:28 - Hírextra
A kezdeményezést támogató több mint félmillió aláírást a Liga Szakszervezetek és társult szervezetei gyűjtötték össze és adták át az Országos Választási Bizottságnak hitelesítésre még áprilisban.

Szavaznak a képviselők a mozgóképről szóló törvény módosításáról, amely meghatározza a filmek állami támogathatósága szempontjából releváns, minden filmes műfaj kulturális tartalmára vonatkozó kritériumokat egy pontrendszer alapján.

Dönt a Ház a KDNP-s képviselők kezdeményezte, a hungarikumok védelméről szóló országgyűlési határozati javaslatról, amely alapján az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy a szakmai és a civil szervezetek bevonásával dolgozza ki a hungarikumok rendszerezését, valamint megőrzésének és hasznosításának lehetőségeit.

A képviselők határoznak egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról, amelynek célja az, hogy a kormány 500 millió forintos EU-támogatással egy humánerőforrás monitoring rendszert valósítson meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását