2024. május 21. - Konstantin

Újabb sűrgősségi osztályokat adnak át?

Európai színvonalú sürgősségi osztállyal bővülhet a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház és a siófoki Városi Kórház; az előbbi 520, az utóbbi pedig 631 millió forintos fejlesztést valósíthat meg a kormány döntése nyomán.
2009. március 27. péntek 12:10 - HírExtra
Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője közölte: az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával 26 magyarországi kórház, köztük két somogyi egészségügyi intézmény sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá.

A tervezett projektek javítják a szolgáltatáshoz való egyenlő hozzáférést, és a lakosság biztonságérzetének és életesélyeinek növelését is szolgálják - emelte ki a politikus, aki egyúttal emlékeztetett arra, hogy a kormány korábbi döntése alapján 12 milliárd forintos támogatással megindulhat a Kaposi Mór Oktató Kórház teljesen új ellátó tömbjének, valamint a kórház műszerellátottságának fejlesztése is.

Kolber István ismertetése szerint a kaposvári kórházban bővítik illetve korszerűsítik majd a 2005 óta működő sürgősségi osztályt, amelynek jelenlegi 807 négyzetméteres területe 46 négyzetméterrel bővülhet, üzembe helyeznek egy integrált diszpécserközpontot, valamint fejlesztik a részleg infrastruktúráját, illetve gép- és műszerparkját.

Siófokon az elnyert támogatás révén lehetőség nyílik a betegforgalom racionalizálására és az ellátásszervezés korszerűsítésére, így javulhat az intézményi kapacitás kihasználtsága, továbbá itt is fejlesztik a részleg infrastruktúráját és orvostechnikai műszerellátottságát.

Az államtitkár hangsúlyozta: a pályázat kétfordulós, amelynek most az első fordulója zárult le. A második forduló előtt minden - első körben támogatott - pályázat úgynevezett projektfejlesztésen megy keresztül, ezt követően lehet csak végleges nyerteseket hirdetni - tette hozzá Kolber István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását