2024. április 24. - György

Nem lesz frakcióvezető váltás

Nem került szóba a frakcióvezető-váltás az SZDSZ hétfői, budapesti frakcióülésén - mondták szabad demokrata politikusok az esemény után az egybegyűlt újságírók kérdésére válaszolva.
2008. június 9. hétfő 13:39 - Hírextra
Fodor Gábor a párt szombaton megválasztott új elnöke, aki a kérdésre szintén nemmel válaszolt, azt mondta: megtartotta első ülését az ügyvivői testület, amelyen áttekintették az előttük álló feladatokat, beszéltek az átadás-átvételről és ő megköszönte az előző elnök, Kóka János munkáját.
Hangsúlyozta: nincs megosztottság a frakción belül.

A volt elnök, Kóka János arra a kérdésre, hogy továbbra is frakcióvezető marad-e annyit mondott, hogy a frakció és az ügyvivői testület ülésén is az együttműködésről volt szó, és ő gazdaságpolitikai programjához kért továbbra is támogatást. "A frakcióban erős a támogatottságom, innen tudom leginkább segíteni az új pártvezetést" - tette hozzá.

Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes azt mondta, hogy még nem indult meg a frakciótisztségekre vonatkozó választási eljárás, és azt sem tudják, hogy ha lesz ilyen, mikor lesz. Leszögezte, hogy ő tiszteletben fogja tartani a frakció döntését.

Kérdésre válaszolva közölte: nem ajánlották fel a lemondásukat.

A több-biztosítós egészségügyi rendszer elutasítására vonatkozó népszavazási kezdeményezésről azt mondta, hogy az SZDSZ frakció megszavazza a referendum kiírását.

Az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése szombaton választotta elnökké Fodor Gábort. A párt volt elnöke, Kóka János a szabad demokraták parlamenti frakciójának vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását