2024. május 2. - Zsigmond

Azonnal csökkenthető lenne a távhő

Azonnal csökkenthető lenne a távfűtés ára tíz százalékkal, ha az eddig is szép jövedelmeket felmutató közszolgáltató cégek csökkentenék áraikat - mondta Szanyi Tibor, az MSZP-frakció távhő munkacsoportjának vezetője pénteken az MTI-nek annak kapcsán, hogy
2008. október 31. péntek 18:07 - Hírextra
Felhívom a fővárosi távhőlánc valamennyi szereplőjét, a Főgázt, a budapesti erőművet és a Főtávot, hogy mozgósítsák tartalékaikat és haladéktalanul találják meg a módját annak, hogy ki-ki néhány százalékot engedjen szolgáltatása árából - közölte a kormánypárti politikus.

Szanyi Tibor szerint így azonnal, akár 10 százalékkal is csökkenthető lenne a távhőár a lakosság felé.
A képviselő kérését azzal indokolta, hogy most, amikor az egész ország kénytelen visszafogni életszínvonalát, több mint elvárható, hogy "az eddig is szép jövedelmeket felmutató közszolgáltató cégek kivegyék részüket a haszoncsökkenésből".

"Olyan körülmények ugyanis nem állhatnak elő, hogy a jól átlátható helyzetű közalkalmazottak, nyugdíjasok és általában a munkavállalók hajlandóak áldozatokat hozni, ám az ezekből az emberekből élő cégek a homályos szerződéseik és magyarázataik mögé bújjanak" - fogalmazott a munkacsoport-vezető.

Arra a kérdésre, mit jelentenek a homályos szerződések, a képviselő közölte: ezek a cégek "jogi csűrés-csavarással bástyázzák körbe pozícióikat".

A távfűtés drágulásával kapcsolatban Szanyi Tibor azt mondta, a budapesti számlák nem lesznek magasabbak, hiszen ez év októberétől minden távfűtéses fogyasztó a mostani emelés mértékének megfelelő kormányzati támogatást kap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását