2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: Függesszék fel Simon Miklós mentelmi jogát

Az MSZP azt kéri minden országgyűlési képviselőtől, hogy támogassa Simon Miklós (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését; a képviselőt jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolják. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt hétfőn
2008. június 9. hétfő 13:42 - Hírextra
A fideszes országgyűlési képviselő, Nyírbogát polgármestere fejlesztési forrásokból 40 millió forintot játszott át egy helyi vállalkozónak - közölte a szóvivő.

Mint mondta, a legfőbb ügyész kérte a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Nyakó István azt mondta: az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülésén csak a kormánypárti képviselők gondolták úgy, hogy ilyen súlyos bűnügyben ki kell adni a képviselőt, azaz fel kell függeszteni mentelmi jogát.

Az MSZP-s politikus azt mondta: arra kérik a Fideszt, figyeljen oda, mit csinál, ne gondolja azt, hogy ő és képviselői törvény felett állnak.

Hozzátette: a parlament hétfőn szavaz a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről, amelyhez kétharmados többség kell.

Nyakó István közölte: azt kérik minden országgyűlési képviselőtől, hogy egy ilyen súlyos bűnügyben ne gátolják az igazságszolgáltatást.
Nyírbogát még 2002-ben nyert meg egy vidékfejlesztési pályázatot, amellyel összefüggésben szabálytalanság gyanúja merült fel. Simon Miklós szerint a pályázat szabályos volt, így alaptalan a legfőbb ügyész indítványa.

A mentelmi bizottság múlt kedden úgy döntött, hogy Simon Miklós ügyében nem javasolja az Országgyűlésnek a mentelmi jog felfüggesztését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását