2024. április 25. - Márk

A pápa levélben üdvözölte a hazánkban folyó püspöki konferenciát

XVI. Benedek pápa levélben üdvözölte az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) esztergomi közgyűlését. A katolikus egyházfő a média egyházi használatának fontosságát hangsúlyozta az írásban, amelyet Tarcisio Bertone bíboroson, a Vatikán államtitká
2008. október 1. szerda 13:00 - Hírextra
A levélben a pápa arra bátorította a papságot a közgyűlés első témája, az egyház és a sajtó kapcsolatának tárgyalása kapcsán, hogy a rendelkezésre álló lehetőségeket minél jobban használják ki Isten igéjének hirdetése céljából.

XVI. Benedek emlékeztetett arra, hogy júniusban kezdődött és 2009 júliusáig tart a Szent Pál-év, amelynek keretében az egyház arra az apostolra irányítja a figyelmet, aki "az evangélium igazságát széles és változó hallgatóság számára tette hozzáférhetővé". Ennek üzenete az, hogy a modern korban az új technikai lehetőségeket is használni kell a médiában.

A katolikus egyházfő kitért arra: a média által közvetített evangéliumnak hozzá kell járulnia Isten országának építéséhez itt, a földön. Mint írta, azért imádkozik, hogy a médiában dolgozó emberek "mind jobban tiszteljék az információ igazságát és az ember méltóságát".

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának közgyűlése kedden kezdődött meg Esztergomban. A négynapos tanácskozáson a katolikus egyház és a média kapcsolata mellett szó lesz bioetikai kérdésekről, az eutanázia által felvetett problémákról, valamint a vallásoktatás európai helyzetéről is.
A CCEE 1971-ben tartotta alakuló közgyűlését Rómában, jelenleg 34 püspöki konferenciát fog össze. A szervezetet 2006 óta vezeti Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

A tanács szorosan együttműködik az Európai Egyházak Konferenciájával, az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottságával, továbbá az illetékes szentszéki hivatalokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását