2024. április 19. - Emma

Meghalt a cigányzene "királya"

72 éves korában meghalt Saban Bajramovic, a szerb cigányzene "királya". A dél-szerbiai Nis kardiológiai klinikáján súlyos infarktus végzett vele.
2008. június 9. hétfő 16:56 - Hírextra
Saban Bajramovic több mint 350 roma dal szerzője, de kiváló dzsesszénekes is volt. Emir Kusturica neves rendező Magyarországon is sikerrel játszott Macska-jaj című filmjéhez Bajramovic komponálta a zenét. Rajongtak érte szerte a volt Jugoszláviában.

Vojislav Brajovic szerb kulturális miniszter a nemzeti kultúra nagy veszteségének nevezte a népszerű énekes, zeneszerző halálát.

Bajramovic súlyos szívbeteg volt. A múlt héten arra készült, hogy Belgrádba megy a katonaorvosi akadémiára. Kezelőorvosai a nisi klinikán nem tudják, hogy a muzsikus miért nem utazott azonnal kezelésre fővárosba.

A Tanjug szerb hírügynökség úgy értesült, hogy Bajramovic lakását többször kirabolták. Legutóbb a múlt hónapban törtek be hozzá, és elvittek tőle 650 eurót (160 ezer forint), amit a gyógykezelésére tett félre a muzsikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását