2024. április 16. - Csongor

Valóságnak megfelelő tájékoztatást

A Fidesz pécsi elnöksége a valóságnak megfelelő tájékoztatásra szólítja fel az MSZP-t és a parlament elnökét a balesete óta kómában fekvő Toller László szocialista képviselő juttatásaival kapcsolatban - szerepel az ellenzéki párt MTI-hez eljuttatott állás
2008. január 16. szerda 14:48 - Hírextra

Ismételten felszólítjuk az MSZP illetékes testületeit, és az Országgyűlés elnökét, hogy a valóságnak megfelelően tájékoztassák a közvéleményt arról, Toller László családja milyen címen, milyen juttatásokat kap - olvasható Révész Mária városi elnök közleményében.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a szocialisták és a házelnök saját hatáskörben tárják a közvélemény elé azokat az információkat, amelyek egy jogállamban megalapozottan elvárhatók.

Révész Mária szerint annak ellenére, hogy Szili Katalin házelnök a közelmúltban úgy nyilatkozott, Toller László juttatásai törvényesek, polgármesterként táppénz-jogosultsága 2008. június 18-ig tart, és ezt Bakos Emil, az Országgyűlés Hivatalának gazdasági főigazgatója megerősítette. A közlemény kitér arra, hogy a Dunántúli Napló című baranyai napilap január 15-én megjelent cikkének tanúsága szerint a pécsi városházán senki nem tud arról, Toller polgármesterként táppénzen lenne.

"Ki nem mond igazat? A táppénzt korábban egyetlen nyilatkozat sem említette, miért csak most került a közvélemény elé?" - tette fel a kérdést a Fidesz pécsi elnöke.

Az ellenzéki párt pécsi elnökségének álláspontja szerint Toller Lászlót, illetve családját mindazon juttatások megilletik, amelyek sok hasonló helyzetbe került magyar állampolgárt. Ugyanakkor elfogadhatatlannak és az emberi méltóságot sértőnek tartják "a mellébeszélést, ami ebben az ügyben történik".

Révész Mária kiemelte: időről-időre felvetődik, hogy a tragikus balesetben munkaképtelenné vált Toller László miként képviselheti 48 ezer pécsi és baranyai választópolgár érdekeit az Országgyűlésben. Felvetette: miként lehetséges, hogy a parlament alkotmányügyi bizottságában jelenlévőként szerepel, helyettesítési megbízásokat ad, szavaznak a nevében, és miként lehetséges, hogy nevében felesége vagyonnyilatkozatot ad be. Révész Mária megjegyezte: azt sem tudni, ki írta alá Toller László adóbevallását.

A kommüniké kitér arra, a pécsi Fidesz novemberben felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy Toller László tiszteletdíjának és költségtérítésének folyósításával kapcsolatban törvénysértés gyanúja merül fel, ezért felszólította az MSZP helyi szervezetét, járjon el Toller László jogi státusának rendezése ügyében.

A fideszes politikus reménykeltőnek nevezte, hogy az Országgyűlés elnöke felkérte a Ház főtitkárát, vizsgálja meg a bizottsági helyettesítési gyakorlatot, és adjon róla tájékoztatást. Szili Katalin akkor az alkotmányügyi és a mentelmi bizottság elnökétől azt kérte, nyújtsanak be javaslatot a képviselők jogállásnak pontosabbá tételéről, valamint kerüljön újra a parlament elé a hiányzások szabályozásának kérdése - emlékeztetett közleményében Révész Mária.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását