2024. április 26. - Ervin

Testmozgással a rák ellen

Két friss tanulmány is igazolja a rendszeres testmozgás hasznosságát; a megállapítások szerint a sportolás mérsékli rosszindulatú daganatok kialakulásának esélyét, egyszersmind jelentősen csökkenti az impotencia kockázatát.
2008. június 7. szombat 11:12 - Hírextra

Mindkét megállapítást középkorú és idős férfiakon elvégzett empirikus vizsgálatokból szűrték le.
A stockholmi Karolinska Intézet kutatói 40 ezer, 45 és 79 év közötti férfit vizsgáltak; kutatásuk eredményét a British Journal of Cancer című szaklapban tették közzé. Megállapították többek között, hogy napi legalább egy óra kerékpározás vagy séta - de akár házimunka is - kimutathatóan csökkenti a daganatos elváltozás esélyét.

A bécsi egyetemi klinika urulógusai 45 és 60 év közötti férfiakat - összesen 674 főt - vontak be vizsgálatukba, amelyben a szexuális teljesítőképességükről és sportolási szokásaikról kérdezték a célszemélyeket, akiknek (fizikai, nem szexuális) állóképességét is ellenőrizték.

Az orvosok az eredményekből azt a következtetést vonták le, hogy azoknál a férfiaknál, akik hetente négyezer kalóriát égetnek el, 83 százalékkal kisebb a súlyos erekciós zavarok fellépésének az esélye, mint azoknál, akik csak heti ezer kalóriától szabadulnak meg testmozgás útján.
Az orvostudomány előtt eddig is ismert volt, hogy a rendszeres sportolás jótékony hatással van a vér áramlására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását